Kul om Lön

Roligt om lön

En hel del företag erbjuder rättvisa löner men det kan finnas vissa branscher eller företag där lönebildningen går till på annorlunda sätt. Här på sidan kommer det att presenteras en hel del om löner och erbjudanden. Det är viktigt att ha rätt information om sin framtida lön innan man börjar hos arbetsgivaren och ofta är det bra om det finns kollektivavtal att förlita sig på.

Landet med högst löner

Landet med högst lönerLönerna är högst i Luxemburg. Där är lönerna i snitt 50% högra än i Sverige.

Få lönen kontant

Få lönen kontantOm du blivit erbjuden att få lönen kontant av t.ex. butiksinnehavaren eller caféägaren ska du inte acceptera detta. Kontanta löner är oftast svarta pengar som arbetsgivaren inte betalar skatt för vilket gör att du varken har en försäkring, får pension eller sjukpenning i samband med ditt arbete.

Högsta lärarlönerna

Högsta lärarlönernaI Luxemburg tjänar lärare med 15 års erfarenhet nästan 800 000 kr per år. Även i Danmark är lärarlönerna högre än i Sverige med cirka 400 000 kr per år.

Högsta lönen

Högsta lönenDen idrottsman som hade den högsta lönen år 2015 var boxaren Floyd Mayweather som tjänade cirka 300 000 000 USD.

Lägsta lönerna i världen

Lögsta lönerna i världenDet finns många löner i världen där man kan få löner på omkring en dollar om dagen. Många av länderna finns i Afrika men även i Asien och Karibien. Tänk på det när du klagar över din lön.


Allt intressant om deklarationshjälp

Här kan ni hitta mer hjälp att få med er deklaration men även en del intressant information och kul fakta om deklarationshjälp och att deklarera.Meny - Deklarationshjälp
Till förstasidan på www.deklarationshjalp.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeHjälpFöretagNyheter